Hvilken padelracket passer deg best og hvilken er best for måten du spiller på? Det er et hav av ulike rackets der ute, med en rekke ulike spesifikasjoner, dimensjoner og former.

Det kan være vanskelig å velge rett padelracket. Vi har samlet noen faktorer i denne veiledningen, slik at du kan finne en racket som passer for deg! Skulle du være i tvil kan du alltids forsøke rocketpadel sin nye racketvelger, eller kontakte oss for en kort into og testing.

Det er noen hovedfaktorer som utgjør racketens kvaliteter. Vi skal se nærmere på noen:

Padelracketens balanse og form

Balanse vil også ha stor innvirkning på kraft og kontroll. Rackets med høyt balansepunkt er gjerne diamantformet og gir mye kraft bak ballen, men er gjerne mindre fokusert på kontroll. Disse er vanligvis ikke egnet for nybegynnere, ettersom det kreves et godt teknisk nivå for å kontrollere kraften. Balanserte racketer er dråpeformede, disse kan passe de fleste spillere og tilbyr en god blanding av kraft og kontroll. Lavbalanseracketer er runde i formen, og gir maksimal kontroll, men kan mangle kraft. De regnes generelt som passende for de som ønsker å holde ballen i gang, er sterk defensivt, men er mindre aggressiv på nett.

Padelracketens vekt

Padelracketens vekt vil ha stor innvirkning på kraften du får. En lettere racket vil være mer manøvrerbar, men en tyngre vil tillate deg å virkelig slå hardt. Det regnes generelt som best å spille med den maksimale vekten du føler deg komfortabel med (dette vil sannsynligvis øke når ferdighetene dine forbedres) for å få det beste ut av spillet ditt. Padel-racketer har en tendens til å veie mellom 330g og 375g, og har en toleranse på opptil 10g. Rackets mindre enn 365g i gjennomsnitt betraktes som lette, mens de over 370g gjerne betraktes som tunge.

Padelracketens trefflate

Slagflaten dekker kjernen, denne er vanligvis laget av glassfiber, karbonfiber eller grafitt, i opptil 3 lag. Dette vil påvirke hardheten til racketen din, færre lag vil bety mer kraft, men det vil ikke være like sterkt. Mens 3 lag gir mer holdbarhet, men vil ikke nødvendigvis gi så mye kraft.