Det er ikke alltid lett å vite hvilket nivå padel man spiller på. Det er mange ulike vurderinger og mange av oss har en tendens til bli spillende med mange av de samme padelspillerne – som igjen kan gjøre det vanskelig å faktisk sette sitt nivå. Vi har laget en oversikt med ti ulike stadier man kan havne på som spiller. Nivå-rangeringen spenner fra den som aldri har holdt en padelracket (1), til verdens-elite (10). Per dags dato har Norge ingen spillere på nivå 10.

Egenvurdering

Spilleren må selv avgjøre sitt nivå. Når det er sagt kan et godt tips være å høre med din trener – da de gjerne har godt overblikk over de ulike nivåene. Vi har tatt utgangspunkt i at gjennomsnittsspilleren uten racketerfaring og som har spilt mindre enn to år – høyst sannsynlig ikke er høyere enn nivå 5.

Vi oppfordrer også våre spillere til å bruke nivå-rangeringen aktivt i sine grupper for å finne spillere som holder tilsvarende nivå som en selv.

Aktiviteter

Aktiviteter i regi at PDL vil bli satt opp i henhold til denne skalaen. Dermed kan du som padelspiller enklere finne aktiviteter for spillere på ditt nivå. Er du usikker på hvilke aktiviteter som er for deg? Ta kontakt med ditt lokale senter og få tips til dine nye favoritt-aktiviteter som americano, vinnerbane eller turneringer!

Padel nivårangering

NIVÅ 1 – STARTER
Har aldri holdt i en padelracket.


NIVÅ 2 – NYBEGYNNER
I ferd med å lære det grunnleggende i padel.


NIVÅ 3 – AVANSERT NYBEGYNNER
Har kjennskap til det grunnleggende i padel, men er fortsatt usikker på grunnlagene og har utfordringer med sprett i veggene.


NIVÅ 4 – FRITIDS- / MOSJONSSPILLER
Spilt en stund og kjenner godt til de ulike grunnslagene. Du kan øke tempoet i spillet. Du begynner å få kontroll på veggene, men spiller ikke konsekvent og gjør upressede feil.


NIVÅ 5 – GJENNOMSNITTLIG
Har spilt et par år, og selv om man ikke er noe supertalent, får man stort sett ballen over nettet med rimelig kraft. Serven kan fortsatt variere og upressede feil skjer flere ganger i løpet av match.


NIVÅ 6 – AVANSERT GJENNOMSNITTSSPILLER
Samme som nivå 5, men bedre avanserte slag som smash, bandeja, vibora. Spiller også med mer kontroll og evner å variere tempoet i matchen.


NIVÅ 7 – ERFAREN
Kan forvare og vende spillet mot motstanderen. Kan opprettholdes trykket og presset mot motstanderen med tyngre volleys, og evner å bygge opp poenget og slå vinnerslag. Foruten rene kamper har du begynt å gjøre spesifikke padeløvelser for å øke nivået.


NIVÅ 8 – AVANSERT ERFAREN
Du behersker de taktiske og tekniske delene i spillet. Du kan lese spillet og anvende ulike taktiske elementer avhengig av motstanderen. Du er blant de beste spillerne i din klubb og spiller og trener målrettet og regelmessig.


NIVÅ 9 – EKSPERT
Du tilhører de absolutt beste og behersker spillet på høyeste nivå nasjonalt. Du spiller nasjonale turneringer med gode resultater og rangerer høyt på den nasjonale rankingen. Du vurderer / spiller internasjonale turneringer og kan kvalifisere til SPT 1.


NIVÅ 10 – PRO
Du spiller som Gemma Triay, Ale Galan, Paquito navarro eller noen fra WPT i sin storhetstid – bare bedre.